warta

Dina Arthritis Sedunia 12 Okt 2022

Dina Arthritis Sedunia minangka acara kesadaran kesehatan global sing dianakake saben taun ing tanggal 12 Oktober kanggo nggawe kesadaran babagan penyakit rematik lan muskuloskeletal, pengaruhe ing urip lan nyinaoni gejala lan langkah-langkah pencegahan lan nuntun diagnosis awal kanggo ngatasi komplikasi liyane. .

wqeq

Pentinge Hari Arthritis Sedunia (WAD)

Artritis minangka kelainan inflamasi sendi, sing nyebabake jaringan sendi ing sekitar sendi, lan jaringan ikat liyane, nyebabake nyeri sendi lan kaku.Ana luwih saka 100 jinis arthritis, nanging sing paling umum yaiku osteoarthritis lan rheumatoid arthritis.Amarga kurang kesadaran lan dhukungan, arthritis lan kondisi sing gegandhengan wis lumpuh akeh urip ing saindenging jagad.Ora ana perawatan khusus kanggo atritis, pilihan perawatan beda-beda gumantung saka jinis, mula sampeyan kudu ngerti tandha & gejala lan diagnosa awal kanggo entuk perawatan sing cocog.
3234

Bentuk paling umum saka Arthritis

Jenis sing paling umum kalebu osteoarthritis (OA), rheumatoid arthritis (RA), psoriatic arthritis (PsA), fibromyalgia lan gout.Artritis lan penyakit sing gegandhengan bisa nyebabake rasa nyeri sing ngrusak lan ngganti urip kanthi cara sing beda-beda.
Rheumatoid arthritis (RA) minangka salah sawijining penyakit inflamasi sendi sing paling umum, luwih umum ing wanita setengah baya.Utamane diwujudake minangka polyarthritis kronis, simetris, progresif.Saliyane mengaruhi sendi, ana akeh manifestasi ekstra-artikular, kayata kulit, mata, jantung, paru-paru, sistem getih, lsp.

Prevalensi RA yaiku 0,5-1%, kanthi rasio wanita lan pria 3: 1.Iku 4 nganti 5 kaping luwih dhuwur ing wanita ing sangisore 50 taun, nanging sawise 60 taun rasio dadi kira-kira 2 kanggo 1.Wong arthritis rheumatoid asring duwe tingkat protein C-reaktif (CRP) sing dhuwur, sing bisa nuduhake anané proses inflamasi ing awak.Tes getih umum liyane nggoleki antibodi faktor rheumatoid (RF) lan anti-cyclic citrullinated peptide (anti-CCP).

图层 4

RA(atritis reumatoid)

Rheumatoid arthritis minangka kelainan inflamasi kronis sing bisa nyebabake luwih saka sendi.Ing sawetara wong, kondisi kasebut bisa ngrusak macem-macem sistem awak, kalebu kulit, mata, paru-paru, jantung lan pembuluh getih.

Kelainan otoimun, rheumatoid arthritis dumadi nalika sistem kekebalan awak salah nyerang jaringan awak dhewe.

Ora kaya karusakan saka osteoarthritis, arthritis rheumatoid mengaruhi lapisan sendi, nyebabake bengkak sing nyeri sing pungkasane bisa nyebabake erosi balung lan deformitas sendi.

Anti-CCP Anti-Cyclic Citrullinated Peptide Antibodi

Antibodi peptida citrullinated anti-siklik (Anti-CCP): Iki minangka pecahan polipeptida saka protein polyguanidine siklik lan utamane antibodi tipe IgG.Antibodi peptida citrullinated anti-siklik disekresi sacara spontan dening limfosit B saka pasien arthritis rheumatoid (RA), dene limfosit B pasien karo penyakit liyane lan wong normal ora sacara spontan ngetokake antibodi peptida citrullinated anti-siklik.Mulane, nduweni sensitivitas lan spesifik sing dhuwur kanggo arthritis rheumatoid, lan minangka indikator sing spesifik kanggo diagnosa awal arthritis rheumatoid.

Anti-CCP (anti-cyclic citrullinated peptides) minangka jinis autoantibodi: antibodi sing bisa nglawan antibodi normal awak.Anti-CCP biasane diprodhuksi nalika sampeyan duwe atritis reumatoid.Autoantibodi iki wiwit nargetake lan nyerang jaringan sing sehat.

Indikator diagnostik awal arthritis rheumatoid: antibodi citrullinated anti-siklik katon 1-10 taun sadurunge manifestasi klinis rheumatoid arthritis, cocok kanggo screening fisik wong sehat lan diagnosis awal kelompok berisiko tinggi.Ing saiki,Dipercaya manawa sensitivitas antibodi peptida citrullinated anti-siklik kanggo diagnosa arthritis rheumatoid yaiku 50% nganti 78%, spesifik yaiku 96%, lan tingkat positif pasien awal bisa tekan 80%.

图层 57

AehealthAnti-CCP Pproduk

Aehealth Anti-CCP (Anti-cyclic Citrullinated Peptide Antibody) Tes Kuantitatif Rapid nggunakake metode Immunofluorescence Assay.

Range linier deteksi kit Anti-CCP yaiku 10~500 U/mL;koefisien korélasi linier antara konsentrasi teoretis lan konsentrasi sing diukur bisa tekan r≥0.990.Iki digunakake karo analisis immunofluoresensi Aehealth Lamuno X kanggo ngawal diagnosis awal lan evaluasi perawatan pasien rematik.

Antibodi anti-CCP hubungane karo paramèter aktivitas RA.

Antibodi anti-CCP prédhiksi karusakan RA.

Antibodi anti-CCP bisa uga migunani kanggo mbedakake arthropathy sing gegandhengan karo hepatitis-C saka RA.


Wektu kirim: Oct-12-2022